Menu
Gildia Pióra na Patronite

Teksty z obrazami - ⌛ - Maciek Zz
⌛ - Maciek Zz

Zamyślenie...
po co płomyk znicza?
Przypomnienie - jak szybko życie znika.

[*]
Płomyk świeczki przyciąga spojrzenia
Twarzy skupionych tak, w jednym kole.
Z piersi dobywają się westchnienia,
Różne myśli kłębią się na czole.

Od cichutkich oddechów wibracji
Potańcuje płomyk rozedrgany.
Podąża ku nocnej konstelacji,
By złączyć swój mały blask z gwiazdami.

48 022 wyświetlenia
281 tekstów
37 obserwujących
  • Infinite Gentleman Night

    1 November 2020, 10:10

    Piękne Zamyślenie Maćku ,dołączam się do niego i pozdrawiam w ten wyjątkowy dzień pełen przeróżnych wspomnień o tych co odeszli z naszego życia ...