Menu
Gildia Pióra na Patronite

zamykam oczy
otwieram serce
chwilę zamieniam
w zadumę
w kakofonii minut
odnajduję sens

nim pierwsza gwiazda
spojrzy swoim blaskiem
odpocznę radością
i spełnieniem

15 583 wyświetlenia
113 tekstów
16 obserwujących
  • 20 February 2017, 12:57

    Oj tak wracaj , aby móc się ponownie wczytywać w Twoje wersy , nie tylko ze zrozumieniem,ale i z uwielbieniem , w chwilach , w których grają te same zawistne wyrazy, przy ognisku udawanej litości , pod akompaniament skandującego przy kamerce kata , '' winny ukamienować'', a w duszy panoszy się bezkarnie szantaż emocjonalny , za każdym wypunktowanym przez podrabianą aureolę jej rogiem , przy czym u podnóża pałacu spokoju , tam gdzie diabeł mówi dobranoc , gdzie nocami i dniami kupczy zakapturzony mamona , gdzie wejścia pilnuje wierny sprzątaczce wyroczni stójkowy , na pokaz zbierają datki zazdrości na tacy sensacji , wzorem punca , który , liżąc dłonie adwokata diabła zbiera kasę dla Edypa , na cienko cienko ,spod znaku kazirodczej wrony .

  • Malusia_035

    20 February 2017, 12:29

    Madziu jak zwykle piękne ,zatrzymujące wersy :)))

    Pozdrawiam Cieplutko :))) wracaj do nas :))*

  • czasem_wciskam_escape

    24 December 2016, 15:25

    Natalio dziękuję serdecznie i wzajemnie naturalnie ;-)

  • 24 December 2016, 14:55

    Śliczna ;) Pogodnego płatkowania

  • czasem_wciskam_escape

    24 December 2016, 11:07

    Marjan serdecznie dziękuję i pozdrawiam ;-)

  • M44G

    24 December 2016, 10:15

    Ładnie.