Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kolejna rocznica

zamykam oczy i jesteś jak wtedy
milimetr przede mną
na wyciągnięcie rzęsy
znów głaszczę cię po ciepłym policzku

uśmiechasz się do mnie i wszystko wiemy
bez zbędnego słowa
tylko oczy mówią
zawsze będziesz stać przy mnie

twoje włosy pachną jak wiosenne kwiaty
miękkie jak aksamit
lekkie jak nasze serca
chcę tonąć w nich bez pamięci

otwieram oczy i obrazy bledną
lecz wiem że tu jesteś
nigdy nie odejdziesz
czekasz aż do ciebie dołączę

tęsknimy rozdzieleni niewidzialną szybą
mijają kolejne lata
czujemy swoje oddechy
lecz w mojej klepsydrze jeszcze wiele piasku

Ku pamięci...

47 948 wyświetleń
591 tekstów
92 obserwujących
  • scorpion

    27 August 2018, 08:23

    Eh, Ty Bluesie... Pisz już zawsze. I wrzucaj nam tu więcej :)

  • kati75

    5 June 2018, 11:00

    naprawdę ładny wiersz!

  • Naja

    31 May 2018, 20:51

    Pamięć daje życie...

    Bardzo ładny wiersz :-)