Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 19 June 2019

rośliny pokojowe

zamykam oczy
ulatujemy z powiek jak spomiędzy kartek
- sny bezdotykczasowe –

na szklanych skrzydłach o poranku
niesieni ku znów czystej stronie

w naszych dłoniach topią się pierwsze lody
mniejsi od liter
zjadamy słońce

konewki pełne wody
zamiast łez jednorogi osiołek

30 315 wyświetleń
360 tekstów
51 obserwujących
  • silvershadow

    20 June 2019, 09:33

    dziękuję Kati, cieszę się, że wiersz Ci się spodobał, tak jak mi ;)

  • kati75

    19 June 2019, 19:08

    fishkę już dawno dałam ;-)))piękny wiersz Michał;-)

  • silvershadow

    19 June 2019, 16:58

    nie były ale bywają
    dziękuję Cropko, za Twoją współradość
    teraz jest mi tu raźniej :)

  • 10 April 2019, 19:20

    Ładne. :))

  • silvershadow

    9 April 2019, 16:20

    :d

  • silvershadow

    9 April 2019, 15:32

    tak, ten osiołek o tym wie i czeka cierpliwie na siebie ;)
    dziękuję, Cropko za odwiedziny.
    pozdrawiamy ;)

  • silvershadow

    9 April 2019, 13:59

    no nie