Menu
Gildia Pióra na Patronite

O nic więcej nie proszę

Zamknij w swojej głowie chwile
Kreślone moim imieniem
Przy każdym wschodzie księżyca
I trzepocie skrzydeł anioła
Obejmij mnie wspomnieniem

O nic więcej nie proszę
Bóg większej łaski mi nie da
Prócz odrobiny miejsca w głowie
Ciepła serca na dłoni
I kromki boskiego chleba

Obok niepoukładanych myśli
I bałaganu całego świata
Stwórz cichy kąt z moim zdjęciem
I trzymaj jak ja ciebie
Przez dni, miesiące i lata.

7034 wyświetlenia
113 tekstów
103 obserwujących
  • słoneczniki

    8 March 2012, 17:52

    Urzekający...

  • Seneka 18

    8 March 2012, 16:35

    Bardzo ładny utwór...Gratuluję.

  • sprajtka

    8 March 2012, 14:26

    A ja proszę o więcej:)

  • motylek96

    8 March 2012, 12:01

    podpisuję się pod wypowiedzią Doroty.
    wiersz ma to COś