Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Kult Medytacji Pustki

Zamknij oczy, zrelaksuj się całkowicie
i obserwuj swoje myśli ...
to co dziś Ci się przyśni zapamiętaj,
zinterpretuj i przeanalizuj,
gdyż kolejnego dnia przyjdzie Ci
dokonać decydujących wyborów ...

Do końca i znowu od nowa ...

Pętla życia nigdy się nie kończy,
twoje przeznaczenie na końcu tego świata drogi
tylko z następnym światem Cię łączy ...
tam zaczyna się następna droga.

W moich myślach jest On i widzę tylko jego ...
nie pozwoli mi medytować ...
czarnym kapturem spowita jego głowa
emituje oczyma światło pochłaniające moją rzeczywistość
a w nim ukryte jest wszystko ...

moja młodość i dzieciństwo,
które sensu wtedy nie miały
tylko częścią się okazały
przeznaczenia idealnej układanki ...

Moje sny się sprawdzają
a nad mym życiem czuwają
istoty ukryte w wymiarze nieskończonej wiary,
na którą jestem skazany nie z przymusu
czy wyboru, ale pod siły wyższej opieką
i choć nie wiem co mnie czeka to się nie boję ...

bowiem do nich należy życie moje.

71 029 wyświetleń
1135 tekstów
9 obserwujących
  • scorpion

    10 May 2020, 11:11

    Kurcze... Brałeś coś?

    od Moon G
  • sprajtka

    10 May 2020, 09:52

    Bardzo dobry tekst

    od Moon G