Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bym była raz jeszcze

zamknięte powieki snu nie przynoszą
na suchych wargach
cicha modlitwa - ta, co zawsze
a za oknem deszcz pada od wczoraj

resztkami wiary… odmierzasz noc
straconym beze mnie - czasem

i nawet słoneczny poranek
nie podnosi kącików ust
choć wyciągasz dłoń z nadzieją

- by nie umarła za wcześnie

i bardzo chcesz całym sobą
bym była w zasięgu ramion
rozedrzeć ciszę spełnieniem

ale…
musisz się nauczyć - kochać…
- raz jeszcze

21 246 wyświetleń
183 teksty
42 obserwujących
  • sparkling angel

    28 May 2012, 21:19

    po prostu cudo artystyczne cudo.... czytałem go z zapartym tchem pozdrawiam

  • Julka 10

    25 May 2012, 22:39

    Tylko czy to możliwe bo...albo...albo...mimo naszych oczekiwań...
    Jak zawsze... wiesz...co pod tekstem..pozostawiam i czego z całego serca ..życzę...:)

  • sparkling angel

    25 May 2012, 22:16

    śliczny tekst prosty i romantyczny
    Pozdrawiam życząc miłej nocy