Menu
Gildia Pióra na Patronite

Claude Monet, Wschód Słońca

Zamknięte a jednak wolne
Słońce cały czas wychyla się z obrazu.
Uchwycone tylko raz a jednak
wschodzące setki razy.

Patrzysz na wiecznie
rozpoczynający się dzień.
Słyszysz mewy, fale,
łopoczące żagle statków.
Czujesz wiatr na twarzy
a zapach świeżo złowionych ryb
i soli unosi się w powietrzu.

Właśnie wschodzi słońce Moneta.

Przez chmury przebijają się
najpiękniejsze promyki i
...
oświetlają Ci twarz.

~z Szuflady, 2010r.

29 238 wyświetleń
291 tekstów
7 obserwujących
  • LunaLove

    28 April 2013, 21:10

    Dziękuje bardzo:)
    Pozdrawiam serdecznie!

  • krysta

    26 April 2013, 20:54

    Piękny :)