Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Pragnienie"

Zamknięta w Twoich słowach
i Twoimi słowami...
na nowo...stworzona,
swoje myśli i swoje serce otwieram,
bo pragnę Twoich słów...spełnienia.
Marzeniem swoim co noc Cię dotykam,
jak muśnięcie wiosennego wiatru
pragnieniem przenikam.
Jak ptaki ku...niebu,
tak ja do Ciebie...
na skrzydłach miłości...
nadzieją...
pofrunę.
Morską bryzą fali pochłonięta,
pochłaniam całą sobą ...Ciebie,
bo Tobą każda myśl i każda chwila
przemoknięta.
W otchłań pożądania rzucona,
w myślach o nich...zatracona
upragnionego dnia czekam,
by spełnić się w Twoich...
ramionach.
W Twoich ustach...zatopić,
w Tobie na nowo...odrodzić,
i z Tobą... pośród pól...i łąk
kwiatem wiosny rozsypanej
wiecznie już...
w namiętności tej
błądzić.....................

54 867 wyświetleń
428 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!