Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zamknięta w myśli, jak mrówka w bursztynie...
Co jest pięknem, a jednocześnie tragedią
Leżę w piasku rozsypanych wspomnień,
Czekając, aż ktoś mnie podniesie...
Zachodzi już słońce.

Umiem żyć tylko fikcją i nostalgią.
Furtkę do świata zamknęłam już dawno...
Nie dziw się więc, że wiosną,
Wspominam inne wiosny...
Tę wiosnę wspomnę kiedy indziej.
Zgubiłam gdzieś drogi do dzisiaj.
Ale znam, dobrze znam te do kiedyś.
To łatwe.

*Wszystkie prawa zastrzeżone

15 948 wyświetleń
142 teksty
2 obserwujących
  • Cris

    29 July 2015, 20:36

    zatrzymuje treścią...teraz to już lato wspominać będziesz...
    pozdrawiam serdecznie :)

  • Karin2225

    22 June 2015, 23:22

    Czasem dobrze jest zanurzyć się we wspomnieniach, zwłaszcza gdy dni nieprzyjazne akurat :) Dziękuję Krysiu za opinię. Ja również, bardzo chętnie Cię czytam.

  • krysta

    22 June 2015, 23:11

    bardzo ładnie zapisana nostalgia...
    dzisiaj moja wena też poruszyła wspomnienia...
    pozdrawiam Agnieszko...miło czytać Cię :)