Menu
Gildia Pióra na Patronite

Na kwarantannie

Zamknęliśmy się w swoich światach
My samowystarczalni
Oddajemy cześć swoim obrazom
Idealnego świata
Zapomnieliśmy, że żyjemy
Tak krótko i krucho
A w nas taki sam duch
Który opuści proch ciała

Chorzy na chorobę
Przenoszoną drogą płciową
Podaliśmy się kwarantannie
Bijemy głową w mur
Między nami

Różni, tacy sami, inni
Kompatybilni i nie
Ogień i woda
Cukier i sól tej ziemi

Sobie potrzebni
W swoich potrzebach
Wodą dla spragnionych
Pokarmem głodnych
... miłości
My jesteśmy

103 438 wyświetleń
1204 teksty
141 obserwujących
  • 22 November 2020, 19:43

    Jak przelatuję nad jakąś nadobną Niewiastą, np. Marysią, to otwieram bezwiednie paszczę i powietrze samo mi gwiżdże, to nie tak, że smok chamski i gwiżdże na Dziewczyny. :D

    od Naja
  • 21 November 2020, 22:25

    Też uważam, że świetny... ale że... drogą płciową???
    Nie strasz. :P

    Marysiu, Ty Wredziuchu, masz u mnie przegwizdane. :P:D

  • szpiek

    21 November 2020, 12:16

    Dzięki 😊