Menu
Gildia Pióra na Patronite

Słowem mnie dotknąłeś

Zamknęłam ją
w najgłębszym zakamarku
duszy...
opadły żelazne kraty...
tępo zazgrzytał zamek
a łańcuch dzwonił i dzwonił ...
pętając coraz mocniej
gdy się szamotała
zdziwona...

zdradzona...
Nie już nie możesz istnieć...
Zrezygnowana zmarła
nie dowierzając ciągle
że czeka ją tylko zapomnienie.

Aż nagle po latach...
Dotknąłeś słowem
A ono roztrzaskało
Tamto więzienie ...
Niepotrzebnie?

19 347 wyświetleń
294 teksty
23 obserwujących