Menu
Gildia Pióra na Patronite

na skrzydłach wyobraźni

zamknę ci usta … przed słowem rozstania
smutkiem twoim uśmiechnę się by … łzę
która w oku zakołysze się … uwolnić
wypłoszymy z naszej ciszy ...wypłowiałe smutki
pójdziemy nad zielone oko nadziei i …
zatopimy się z zamyśleniu drzew
znajdziemy się razem … na kożuchu mokrych rzęs naszych
zaś ślady, że po naszych twarzach wędrowały żale
które w myślach żyły tak długo …
obdzierając nas ze ...złudzeń
które dręczą życie pytaniami ...
których się boję
by nie zniszczyły wiary i nadziei we mnie ...
gdzieś w środku skrytym przed … światem zimnym...
i jak rycerz … bez zbroi czy ....wiary ?
idę spać by … idę śnić by ...
chcę spać lecz ..... choć wolę być !
samotności serca swego nauczyłem się na pamięć
to jednak … stukam do drzwi serca twojego ... cisza ...
chowam ją i … już milczę

17 381 wyświetleń
216 tekstów
210 obserwujących
  • Bogdan Z

    16 October 2011, 20:29

    zamyśliłem się zastygając ....czytam słowa Wasze jak ....wiersz ...dzięki wielkie :)

  • Pytia

    11 October 2011, 22:44

    osobowość!!! ..............poemaaaaaaaaaaa....dziękuję, że zawitałeś do mnie...........nigdy mogłabym Twej duszy nie poznać
    pozdrawiammmmmmmmm

  • Bogdan Z

    11 October 2011, 10:44

    no i cały jestem w ...piórkach ;) chyba nie łatwo opisać wnętrze i ukryte ...pragnienia schowane na dnie serca ....pozdrawiam Was panie dziękując :)

  • słoneczniki

    10 October 2011, 20:44

    Piękny

  • 10 October 2011, 17:54

    Dawno nie publikowałeś wierszy...więc z ogromną chęcią go przeczytałam...trzy ostatnie wersy są wspaniałym podsumowaniem...opowieści o nadziei i zwątpieniu. Pozdrawiam serdecznie...

  • annak

    10 October 2011, 17:42

    zamknę ci usta … przed słowem rozstania
    smutkiem twoim uśmiechnę się [...]
    wypłoszymy z naszej ciszy ...wypłowiałe smutki
    pójdziemy nad zielone oko nadziei i …

    cały wiersz jest śliczny, a te wersy cudne :)))

    serdecznie pozdrawiam :)))))