Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Gdybym mogła "

Zamknąć w dłoniach świat cały
Motyle..ważki..żuki..pszczoły owady
Ryby..płazy..gady..ptaki..ssaki
Rośliny zielone i kwiaty kolorowe
Wodę i ziemię..niebo i piekło
Dom jeden dla wszystkich
W nim Ciebie - czy mogę?
Nie wiem - czy mogę..postaram się
Tak zrobię - uśmiecham się
Dlaczego nie...
Wezmę wszystko w swoje dłonie
Słońce i księżyc i drogę mleczną
Drogę mleczną bardzo bezpieczną
Burzę uchwycę także jest potrzebna
Spulchnia ziemię i roślinność lepsza
Ludzie się jej boją - będzie zbroją
Rywalizacja jeśli będzie - to zdrowa
Tylko o takiej może być mowa
Które warzywo pierwsze wzrośnie..
Kwiat uśmiechem pierwszy obdarzy
Będziemy się zdrowo odżywiać
Tylko to mi się marzy
Ty opowiadać mi bajki będziesz
O świecie w różowym kolorze
Takie bajki z morałem
Historie z innej planety - o rety..
I czytać książki ciekawe..
Razem pić będziemy zmieloną kawę
Dłonie nasze o plony będą dbały..
W mych dłoniach świat
Świat cały - byłby wspaniały
Pokój panowałby wszędzie
Tak jednak nie będzie
Nie będzie świata takiego
Nie mam takich mocy w sobie
Także..nic z tego..
Jedno co mogę zrobić dzisiaj
Gdybyś mnie pytał
Kawę zaparzę gorącą rano
Myśli zapiszę w zeszycie
Kwiaty podleję w doniczce
Niech rosną szczęśliwie
Niech radosne wiodą swe Bycie
Tak dzień po dniu zaplanuję życie
Tobie pozwolę na kawy wypicie...
Póki co Ciiiiii sza trwa a w niej Ja
Marzeniami żyję...
A Pan Bóg błogosławi każdą chwilę

07.07.2022
21.03
21.24

281 818 wyświetleń
2733 teksty
35 obserwujących
  • Victoria Angel

    9 July 2022, 19:15

    Ojej! :-))) Jaka Ty odważna! Nie boisz się, że zostaniesz pożądlona, pogryziona? Aż strach sobie wyobrazić. Pozdrawiam Cię. :-)))

  • RozaR

    7 July 2022, 21:48

    No co za dziecinne imaginacje ?
    Zapewne jesteś droga autorko po czterdziestce a takie infantylne wzloty piszesz !

    • OGRODY-MARZEŃ

      7 July 2022, 22:15

      Roza jesteś bezczelnym. Nie ubliżaj użytkownikom. Jak ci się nie podoba, to sobie idź na spacer i się wyżyjesz zazdrośniku :-) pppp

      Wenus, weź go zablokuj :-) ppp

    • RozaR

      9 July 2022, 21:15

      Poszedłem na spacer .
      No i się nie wyżyłem ....

      Ale żeby tak publicznie mnie ----- od zazdrośników ?!
      Jak śmiesz !?