Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 24 December 2014

Nigdzie

Zamieszkam w Nigdzie.
Drzwi dalej - Dom Boga.
Anioł skosi mi trawnik,
podleje kwiaty w ogrodzie.

Będę wszystkim.
Niczym po trochu.
Bruzdą na twarzy starszego człowieka.
Uczuciem osamotnienia w tłumie.
Śladem buta w błocie.

Zacznę od skończoności.
Od początku końca.
Od radości łez lanych.
I łagodności smaku pieprzu.

Moim domem będzie Wszędzie.
Skarbonka na jednogroszówki.
Dzieło bajkopisarza.
Chwila odprężenia po uniesieniu.

78 917 wyświetleń
936 tekstów
120 obserwujących
  • Smurf007

    31 December 2014, 14:32

    oo, widzę pozwoliłem sobie na interpretację :)) ciekawa hehe
    widzę że jest już we właściwym zeszycie ;)
    a wystarczyło.. że to piękny wiersz :(

  • sprajtka

    30 December 2014, 22:17

    Piękny ten Twój wiersz:)

  • Arjata

    24 December 2014, 10:45

    Fascynujący !

  • Naja

    24 December 2014, 01:22

    Tym będziesz, jak przeminiesz i jeszcze więcej będziesz, w zależności od wspominającego...
    Piękny wiersz :-)

  • Smurf007

    24 December 2014, 00:19

    opozycja ciężarem przyjaciela przygniatając, próbuje cię przeważyć..
    daremnie.. zaprawdę :)
    grawitacja to zdmuchnie.. gdy tylko wyfasuje ton milczenia ;)
    i uścisk spraw bliskich..

  • Uczuciowa

    15 December 2010, 21:26

    Musi być pięknie w tym "Nigdzie" ;). Gdybym tylko wiedziała, gdzie to jest.

  • giulietka

    22 November 2010, 21:34

    Pięknie sobie urządziłaś to Twoje Nigdzie Olu:)