Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mężom z dolnej półki:)

Zamiast chamstwem bombonierką
osłódź życie swojej Pani
bądź szarmancki i... oddany.
Nie jak większość mężów drani.

Poświęć żonie kilka drobnych.
Idź do sklepu . Dział słodyczy.
Lecz pamiętaj... że nie ilość
tylko jakość się tu liczy.

Wiedz że skoro nagrzeszyłeś
żona... łatwo nie wybaczy.
Same słowa... nie wystarczą.
Skruchę Twoją niech zobaczy.

Ech panowie... złości na bok
czasem są nie warte chwili.
Zamiast żonom naubliżać
bądźcie dla Nich częściej mili.

Moi drodzy. Żon... mężowie.
Czasem warto spuścić z tonu.
Przywdziać strój dobrego męża
niźli władcy... pana domu.

55 161 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
  • 23 November 2013, 10:59

    bardzo wymowny, oby dotarł do wielu ;)

  • Albert Jarus

    21 November 2013, 22:19

    bardzo ładnie ujęte

  • agniecha1383

    20 November 2013, 12:52

    Dziękuję serdecznie wszystkim odwiedzającym:)

    Chciałabym również podziękować za pieczę nad wierszami użytkowników w tym i moich.Za usuwanie niecenzurowanych komentarzy... pozdrawiam serdecznie:)

  • misiek45

    15 November 2013, 23:29

    Świetny wiersz Agnieszko , taki z przekąsem napisany z nutką humoru i bardzo dobre rady-pozdrawiam milutko :)

  • 15 November 2013, 22:36

    Aż zmężniałem i urosłem, sięgam do tej półki
    Patrzę sobie, ziewam z nudy... same popierdółki :D
    Fajne Agnieszko. :)

  • sprajtka

    15 November 2013, 16:06

    Spłynął na mnie ten wiersz jak ptasie mleczko;) Fajny

  • Naja

    15 November 2013, 15:34

    No tak !

    Dlatego zapewne Benjamin Disraeli napisał:

    "Wszystkie kobiety powinny mieć mężów, ale żaden mężczyzna nie powinien mieć żony."

    Wodzowie... :-)))

  • onejka

    15 November 2013, 09:30

    "Merci" Ci się należą za ten wiersz :)

  • wolnaenergia

    15 November 2013, 09:29

    Ech drogie Panie.
    Nawet nie zdajecie sobie sprawy'
    Jaką dzierżycie władzę.
    Jesteśmy waszymi niewolnikami.
    I jak ćmy do światła' biegniemy!
    Na Wasze zawołanie.

  • skrobek

    15 November 2013, 04:42

    Dobre rady, może w przyszłości skorzystam... :)