Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Zamiast owinąć człowieka jak choćby
Koc ciepły niemowle
To drze się ta noc w kawałki
Pruje się sweter nocny z lewej
Świt odsłaniając na niebie
I do czarnego granatu już błękit się wkrada
Rozrywa się ta noc w kawałki
Jak prześcieradło zleżałe na strychu
Słyszę to
Koty drą tę noc

29 248 wyświetleń
291 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!