Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pejzaż jesienny

Zamglony pejzaż
szeptem kremowym
różem westchnień
powleka szare pole

Drzewa wmodlone w niebo
roztargnionymi włosami
milczą

w skupieniu wrony
na gałęziach zamarły graficznie

128 103 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
  • onejka

    6 October 2014, 10:26

    w tym pejzażu jest smutek i szarość, marazm i wyciszenie, niebywałe wersy