Menu
Gildia Pióra na Patronite

niechlujnie

za mało życia w mych prozach
za dużo uczuć nadziejnych
za mało mnie w mej poezji
za dużo chmur niesłonecznych
dni z Tobą za mało
bez Ciebie zbyt wiele
i nicość i pustka
w mym świecie niechwiejnym
snu przygnębiają
rozmywa się coś
bez nazwy pod oczyma
twa słowa mijające
bezdźwięczne w czynach
nie odchodź najdroższy
nie tędy, nie teraz
świat zatrzymaj
bym na wieki z Tobą była

10 434 wyświetlenia
33 teksty
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!