Menu
Gildia Pióra na Patronite

W pogoni za dobrobytem

Żal, smutek, rozgoryczenie
To chleb codzienny wielu ludzi
Nikt nie jest w stanie tego zmienić
Nikt szczęscia w ludziach nie obudzi

Jesteśmy dumni z Polskiej ziemi
My - to patrioci tego kraju
Ktoś chce to zniszczyć albo zmienić
Biednych do piekła - bogaci do raju

Tylko nieliczni wspierani przez innych,
Tylko - dązenie przez młodych do celu
Tylko - szukanie winnych i nie winnych
A mamy przecież dobrych ludzi tak wielu

Przed nami szkoła i długie życie
Pracą dla kraju i samego siebie
Chcemy żyć godnie i w dobrobycie
I widzieć tylko słońce na niebie.

693 wyświetlenia
15 tekstów
1 obserwujący
  • motylek96

    3 February 2011, 19:53

    wiesz jak mówią najgorszy pierwszy krok,zanim tysiąc innych dasz:)))
    ty już pierwszy masz za sobą...teraz tylko równowagę utrzymaj

  • Pokus

    3 February 2011, 18:02

    Hehe dziękuje, jakoś zacząć trzeba ;)

  • motylek96

    3 February 2011, 17:14

    no no całkiem nie zły debiut:)))