Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Pycha Matka grzechów.

Założyłam dziś piękną sukienkę. W motyle.
Z uniesioną głową
w chmurach
kroczę dumnie z tysiącem skrzydeł na sobie pełna wiary że...
ładnie mi.
Przypadkowi przechodnie uskrzydlają mnie spojrzeniem
a ja?
Mając tyle skrzydel wcale nie grzeszę dobrocią.
Już dawno upadłam.
Od czasu do czasu zakrywam ciało i ...
przyodziewam się w pychę.
A ludzie wierzą w to co widzą
nie co w mojej duszy.
Skrzętnie udaję.
Wiara czyni cuda ...

55 167 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
  • 14 May 2020, 17:33

    Aaaale ja yestem yeden?... :O ;)

  • agniecha1383

    13 May 2020, 18:03

    Witaj Yestem:)
    Czasem bywam cichutko
    obserwuję czytam i uśmiecham się pod nosem ale to radość że Yestescie😜

  • 13 May 2020, 17:54

    A ja dziś... zdjąłem... maseczkę... ćśśśśś ;)
    Przypadkowi przechodnie kamienowali mnie spojrzeniami. :D
    Miłego wieczoru. :))