Menu
Gildia Pióra na Patronite

Napsuta krew

Zalazłeś mi za skórę
więc biorę wszystko.
Ten kwaśny łyk
w nie moim kubku
i czerwony ślad na szyi.
I te oczy nienawistne,
że jestem już inna
taka wyobcowana,
bo tylko twoja...
Je też wezmę ze sobą.
Zabiorę też szuflady
ze zdjęciami bez nas,
by mieć ślady nieobecności,
gdybym chciała wrócić.
A kiedyś po prostu
naostrzę nóż
i poprzecinam się cała,
byś mógł swobodnie wypłynąć.

146 995 wyświetleń
1738 tekstów
256 obserwujących
  • 22 October 2011, 21:53

    Poprzecinałam się wzdłuż
    i na przekór ,
    by cisza
    zawisła na ostrzu noża.

    Wiesz? Ona jest jak bomba
    z opóźnionym zapłonem.
    Pełna niewyswobodzonego
    krzyku.

  • 15 July 2011, 22:35

    Wierzę, że szczęście mi sprzyja i nie będę mieć tego typu weny :)

  • 15 July 2011, 22:32

    ...już nie będę.

  • 24 June 2011, 08:25

    Bez marchewkowego pola? Czyli nie będę pożywkę dla królików... Ufff.
    Nareszcie, żem wpadła do tego działu, czy nareszcie, że wypłynie? :))

    PS Wpadłeś. Napisałeś trzy słowa, a ja się głowię. To się nazywa sztuka!