Menu
Gildia Pióra na Patronite

Lunatyczka

Zalążki zielonych marzeń
pod powiekami śpią
choć sen mnie nie odwiedza
gdy tęsknię
za spojrzeń twych strażą

Księżyc pod poduszką
zostawił
leków na sen pełną dłoń
odejdę z nim
by nie wracać
do świtów
co nam się nie zdarzą

137 935 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    7 September 2011, 16:06

    Na granicy snu i jawy jest takie miejsce, gdzie myśli zmieniają stan skupienia z lotnego w stały;)

  • słoneczniki

    7 September 2011, 15:50

    A w noce bezsenne myślenie się wzmaga otoczone woalem utęsknionych wspomnień...
    (+)

  • giulietka

    7 September 2011, 15:43

    Uwielbiam Twoje komentarze, każdy trafia w serce;)

  • Adnachiel

    7 September 2011, 15:05

    Przepiękny utwór, kolejny wspaniały wiersz podpisany Twoim imieniem. Gratuluję.

    Ci, co śnią, mają noce bezsenne :)