Menu
Gildia Pióra na Patronite

Na płacz zbiera się

Zakrywasz dłońmi twarz
Gdy tego świata dosyć masz
Na płacz zbiera się
Gdy dusza czuje się źle

Kręci się ziemia
Wszystko się zmienia
Mija dzień za dniem
Pozostajesz sam z bólem

Szukasz pociechy w kieliszku
Chcesz radości odrobinę
Znaleźć na jego dnie
Boisz się kolejnego zmierzchu

Słuchasz muzyki całą noc
Bo lepsze to niż dźwięku szloch
Pytasz się – „Gdzie nadziei moc?”
Krzyczysz – „Gdzie Miłości dom?!”
https://www.youtube.com/watch?v=2xwjEnrTICs

66 690 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    20 March 2015, 11:09

    Dziękuję Kamilo serdecznie. Miłego i częściowo słonecznego dnia życzę w tym wyjątkowym dniu.

  • raz_dwa

    19 March 2015, 22:28

    Prześliczny.

  • M44G

    5 March 2015, 14:02

    zapach_bzu Dziękuję.

  • zapach_bzu

    4 March 2015, 23:47

    Oj...integruję się z tymi słowami...

  • M44G

    3 March 2015, 20:16

    Dziękuję Kasiu miłych snów życzę.

  • czarny anioł

    3 March 2015, 20:12

    znam odpowiedz ale pozostawię ją dla siebie ... świetnie napisane

  • M44G

    3 March 2015, 15:59

    Miłego popołudnia Krystynko.

  • krysta

    3 March 2015, 15:55

    świetny wiersz.
    pozdrawiam :)

  • M44G

    3 March 2015, 15:36

    Dziękuję serdecznie. No niestety wybrałem inne słowa na tytuł, ale owszem też pasowałoby. Pozdrawiam. :)

  • M44G

    3 March 2015, 15:32

    Miłego miłego. Dziękuję.