Menu
Gildia Pióra na Patronite

-Chwilowe Szczęście-

Zakochanie to oślepienie
Zamroczenie przez niedojrzałe uczucie
Z kąt to wiem?
Nie wiem. Po prostu przeczucie

Przez to chwilowe zauroczenie
Człowiek traci logiczne myślenie
Popełnia błąd za błędem
A gdy to mija, przychodzi nuda
tęsknota za tym błogim szczęściem,
za spojrzeniem pełnym miłości

Widziałam tylu zakochanych
uśmiechniętych, szczęśliwych, radosnych
Myśleli, że to będzie trwało wiecznie
Niestety żyli w błędzie
Zakochanie minęło, a pozostały łzy goryczy

Ja nie chcę sie zakochać
Niepotrzebne mi chwilowe szczęście
Ja je mam, lecz w innej postaci
Tej lepszej, Przyjaźni

1097 wyświetleń
16 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!