Menu
Gildia Pióra na Patronite

Miłość

Zakochani są jak anioły,
Żyjące w swoim świecie…
Są uśmiechnięci, radośni,
A przede wszystkim szczęśliwi,
Że mają przy sobie ukochaną osobę.

Więc czym jest miłość?
To uczucie przepełniające
Duszę, ciało i serce zakochanych,
To poczucie bliskości,
Przynależności do innej osoby.
Dwoje ludzi jest jakby połówkami
Serca połączonymi przez los.

Miłość jest lekarstwem na wszystko.
Na samotność, cierpienie, ból,
Na udrękę i rozpacz…
Uzdrawia zarówno tych,
Którzy ją dają, jak i tych,
Którzy ją otrzymują.

Lecz aby miłość była prawdziwa
Należy o nią dbać…
Tylko pielęgnując różę,
Po czasie osiąga się jej wartość.

Pięknym by było, gdyby
Cały świat utonął w morzu miłości…

1609 wyświetleń
7 tekstów
1 obserwujący
  • LunaLove

    14 September 2013, 23:22

    Dokładnie o tym dziś myślałam! Przepiękny! :)