Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Zaklinacz deszczu~~

Zaklinacz deszczu zbierał łzy
Do kryształowych flakoników
Podstępem zmuszał do płakania
Używał często swoich trików

Cieszył się kiedy los mu sprzyjał
A gdy ktoś z żalu we łzach tonął
Szybko się zjawiał niespodzianie
I znikał mając łez toń słoną

Umiał do płaczu zawsze zmusić
Nawet radosną często buzię
Czemu je zbierał nikt już nie wie
Może by z łez rozpętać burzę

Cieszył się smutkiem,ludzkim żalem
Jak kolekcjoner serc zranionych
Lecz czy też płakał łez kroplami
Z ich marzeń nigdy nie spełnionych?

109 507 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących
  • 28 June 2014, 17:53

    Refleksyjny wiersz,z przesłaniem.Pozdrawiam.

  • Xavier.

    21 June 2014, 19:41

    Po prostu pięknie Agnieszko...zatrzymuje wiersz głęboką refleksją..
    Pozdrawiam miło;)

  • Naja

    21 June 2014, 18:37

    Piękna, refleksyjna opowieść Agnieszko...

    Pozdrawiam serdecznie :-)))

  • krysta

    21 June 2014, 13:00

    Świetny wiersz - zatrzymał mnie...
    dobre pytanie..?

    Pozdrawiam Agnieszko :) Miłego weekendu życzę :)