Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zagubiona

Zagubiona w bezbarwnym świecie
z kruszejącej skały wyryta kobieta
pieści wzrokiem naturę
rozścielającą się pod jej stopami

rysy na twarzy zdradzają pasmo cierpień
wypisane trudami wydeptanej ścieżki
księga otwarta dla uważnych oczu
niszczony życiem majstersztyk

Grażyna Przybylska

3820 wyświetleń
48 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!