Menu
Gildia Pióra na Patronite

Względność czasu

Zagubiłam się w czasie
w jego linearności
od wczoraj do jutra
zapętliłam się w domysłach
w powrotach do wczoraj
a dzień już stał się jutrem
przecież przedwczoraj napisałam
ładną i długą wiadomość
przesłam z szybkością
internetowego pasma
przysiadły na niej dwa ptaki
jak na telegraficznym drucie
i nie wróciły z odpowiedzią
wreszcie nadeszła za późno
było już pojutrze ...
może ja żyję w innym czasie!
a ona przyszła o czasie?

18 842 wyświetlenia
159 tekstów
4 obserwujących
  • 6 May 2022, 20:30

    Wskazane jest ograniczone zaufanie. Wszędzie.
    Technika płata czasem figle, a jeszcze częściej ludzie. :)
    Szczęśliwi czasu nie liczą, a nieszczęśliwym punktualność nie pomoże, chyba. :)
    Pozdrawiam. :)