Menu
Gildia Pióra na Patronite

plagiat

zaglądają do okien
ludzie także
chcą wiedzieć wszystko
plotkarze ?

świat kartami otwarty
wirtualnymi też
kopiuj i wklej
a tak sobie na podobieństwo

moda i lubienie albo i (po)
w tym drugi świecie
dziś obok mnie i ciebie
złoci fałsz prawdą iluzji

chylą więc czoła imaginatom
twym tlenem oddychającym
wytrawny poeta myśl piękną wystawił
przez ciebie nie podpisaną

Ernest Dominik Łuszczek
Helenaveen 2016.05.14

99 873 wyświetlenia
1101 tekstów
40 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!