Menu
Gildia Pióra na Patronite

Chce oczy zamykać

zagląda przez okna
opryskliwa bezwstydnica
w przytłumionej aurze
i coraz szybciej popycha
chce oczy zamykać
ku swojej uciesze
z poszarzałych twarzy

gdy jeden po drugim
poranek za porankiem
maszeruje gęsiego
tak jednostajnie

wizualnie nieapetyczne
lecz z przymusu
że nawet słońce
postradało zmysły
zanurzone w toni
ludzkiej melancholii

ledwo przez krtań przechodzą
krótkie dni i długie noce...

http://www.youtube.com/watch?v=MGzhy1NLlj0

26 000 wyświetleń
524 teksty
59 obserwujących
  • SebikB

    20 November 2013, 12:33

    ładne, kocham zimę dzięki moim nartom....ale krótkie dni smucą i chcą oczy zamykać...

  • onejka

    18 November 2013, 11:56

    Puenta jakich mało
    :)

  • Papużka

    13 November 2013, 17:09

    Miło :)

  • waldii

    13 November 2013, 17:08

    Jesień? Moja najmniej ulubiona pora roku tak pięknie opisana:)