Menu
Gildia Pióra na Patronite

Żądze

Żądze nienawiści
budzą się
strach spowija
nasze ciała
ciemno zimno - on czeka
chwyci w zimne dłonie
by objąć pocałunkiem
zabrać duszę .
Postaw tu nogę
a stracisz
to co masz
zyskam ja
Ty zostaniesz
nie masz nic
tylko strach
oczy puste
duszy brak
będziesz zawsze sam
budzę zmysły
sączę jad
by pochłonąć to co masz

Życie czym jest ? Pomyśl sam ...

52 540 wyświetleń
642 teksty
48 obserwujących
  • Sol 8

    27 June 2012, 14:25

    Ludzie i ich ułomności trudny temat,a tym bardziej
    ich zawiść do drugiego człowieka z plakietką na
    czole boję się Boga ,a wtedy ja boję się ich , bo są
    nie obliczalni ... Pozdrawiam ciepło i dziękuje za chwilę
    zastanowienia nad sensem życia...

  • Kamisians

    27 June 2012, 11:32

    Bardzo daje do myślenia. Ciekawe spostrzeżenia. Pozdrawiam

  • misiek45

    27 June 2012, 10:31

    Ciekawy wiersz-pozdrawiam