Menu
Gildia Pióra na Patronite

ślad w psychice

zadawany cios za ciosem
na pierwszy rzut oka
nie widać ran ani krwi
ale potrafi bardzo boleć

takie spustoszenie nigdy
nie wygoi ran i blizn
nie widać ale się czuje
trudno jest walczyć

z czymś co jest ponad
kimś władcze i silniejsze
ciężko jest wymazać
z pamięci bo wspomnienia

ożywiają cierpienie
przebaczenie nie jest
w stanie nic zmienić
choć przynosi czasem ulgę

choć zaświeci słońce
czarne chmury pojawiają się
mrocznym chłodem powieje
cień potrafi przysłonić

najszczęśliwsze chwile
tylko miłość maluje
uśmiech na twarzy
tylko wtedy można
cieszyć się jak dziecko

93 713 wyświetleń
899 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!