Menu
Gildia Pióra na Patronite

Światło

Zaczynając od wyjścia nie myśleć o wejściu
Nikt nie pomyśli o powtórnym nadejściu
Światło źródło życia i źródło cienia gdy zgasną
Profile czy akta drogi proste i przejezdne
Pomiędzy wierszami czytają przekazy które są wieczne
Era rozumu i światłego myślenia codziennie zmienia
Bo wkracza barokowy punkt widzenia
W całym maratonie znajdują punkt wytchnienia
A jednak ślepi na to co jest do zrozumienia
Poczuć delikatny ciepły wiatr lub napisać slaby wiersz na do widzenia
Pożegnać sie lub ćwiczyć w lustrze wzniosłe przemówienia
Dotknąć niesamowitości w prostym dotyku tkaniny
Przerazić sie na widok potwora lub stroić do dziecka głupie miny

4040 wyświetleń
64 teksty
5 obserwujących
  • Monika M.

    24 February 2020, 18:37

    ach te szczegóły... nie idzie udźwignąć wszystkich, a gdy próbuję ich nie zauważać (bo... Cokolwiek), to ze wstydu się zwijam...
    Niektórzy widzą w tym przekleństwo, ja wciąż wierzę, że to dar.

  • 19 November 2017, 20:54

    era zozumu, też o tym wiem
    i mam nadzieje że ślepi odzyskają wzrok