Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Jeszcze Jestem "

Zaczepiona o Twoją źrenicę
Siedzę cicho i myślę
A może... cicho krzyczę?
Zgadniesz sam - znasz ten stan
Powiekami mnie obejmujesz
Ciepło czuję, które w duszę wstępuje
Topię się w srebrzystym blasku
Twoich oczu (nie)winnym
Dziwne - jakbym była w potrzasku
W porannym blasku tak trwam
Dzisiaj w moim i Twoim teraz
Jestem obrazem dla Ciebie
Szczęśliwie namalowanym
Tobie przeznaczonym
Myślą niewypowiedzianą
Być może fantazją.
Wierszem dla Twoich oczu.
Ważne, że jeszcze Jestem
Oby do zmroku tak trwać...
Co dalej będzie?
...
Któż to wie...?
Wszystko zapisane na serca dnie...

281 657 wyświetleń
2732 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!