Menu
Gildia Pióra na Patronite

stary zziębnięty ogień

Zaczęło się od filiżanki herbaty. Niedopowiedziane słowa
przyszły niedługo później - proste,
zwykłe: o wspólnym stole, obiedzie z rodzicami, większym łóżku.

Może gdybym do kolacji
zamiast świeczek zapalała gwiazdy,
zostałbyś?

7495 wyświetleń
127 tekstów
11 obserwujących
  • .Rodia

    24 February 2016, 19:56

    kreatywna końcówka

    niedługo będzie można zapalać razem gwiazdy, pośród ciepłych nocy

  • krysta

    1 December 2015, 22:48

    ciekawy wiersz...
    pozdrawiam.
    :)