Menu
Gildia Pióra na Patronite

🕶4🕶

Zaczęła mi niedawno sprzyjać
ta, której Japończycy się boją ...
wierzą, że może ona zabijać
i obsesyjnie od niej stronią.

I chociaż u nas jest tak również,
że niewiele się 'ćwierć' od 'śmierci' różni
to jednak temat tego wiersza
tematowi zabobonów nie będzie równy.

Czasami ludzie tak mają,
że liczby zaczynają ich prześladować ...
bywa, że to cyfry które coś psują
ale bywa też, że przyczyną są dobra.

A za mną to kiedyś ósemka,
siódemka i trójka hasały
i jakoś tak dziwnie się działo,
że rzeczy powodowały.

Dziś cztery mą liczbą szczęśliwą jest
i wiem, że to Siły Wyższej zrządzenie
i póki jej czas dla mnie nie skończy się,
nie czeka mnie zbytnie cierpienie.

71 034 wyświetlenia
1135 tekstów
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!