Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przebudzenie 2014

Zaczarowany ogród nakłada
ukwiecone ponczo
słuchając w skupieniu
pochwalnego hymnu
wygrywanego przez kosy

Na cześć finezyjnej bieli
projektowanej przez mistrza
każdej wiosennej nadziei
w kolorze niewinności

Kwiaty niezapominajek
kokietują radośnie wokół
puszczając bystre oczka

Wilcza jagoda odgrzewa
nad pomrukami piorunów
miksturę dla brodawek
mieszając błyskawice w kotle

Zapach bzu rozdaje
szczęście na oślep
w nieparzystych płatkach

a czeremcha zachwyca
bogactwem kielichów
zebranych w gronowe kiści

i odurza intensywnością
samotności
napotkanego singla

czerwiec 2014

7630 wyświetleń
254 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!