Menu
Gildia Pióra na Patronite

zachód słońca

zachód słońca
horyzont zlany czerwienią
gdzieś tam
serce twe bije
moje przy nim
.........
już mrok
a ja wciąż stoję przy oknie
mała łza
spływa z oka

159 516 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • giulietka

    22 July 2011, 23:01

    Gdyby dzień miał moc
    zbliżyć do ziemi
    błękit nieba
    gdybyś przy mnie
    w złej godzinie był
    gwiazdom bym szeptała
    zuchwale
    że niczego mi więcej
    do życia
    nie trzeba

  • AnnMaria

    22 July 2011, 22:31

    Piękny wiersz, każde słowo w nim drży.
    Dobranoc.

  • marka

    22 July 2011, 19:55

    Ciekawa miniaturka.