Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zachód mienił się neonami

Zachód mienił się neonami
coraz niżej wędrując
zachwycał promieniami

Tam gdzie w czerwcu
coraz wyżej południem
słoneczko przystawało

w listopadzie przed
nieuchronnym zachodem
na kolana upadało

Ech słoneczko ty moje
kiedy ty przestaniesz
pomiędzy obłokami
bez przerwy wędrować

Kiedy odpoczniesz strudzone
kiedy wreszcie ustąpisz
pierwszeństwa płaskiej ziemi

7630 wyświetleń
254 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!