Menu
Gildia Pióra na Patronite

...::śmierć Miłości::...

Zabiłem Cię.
Twe serce przestało bić.
Krew zastygła już w żyłach.
Ciało zostawiłem na polu w kukurydzy,
Niech żniwiarka przemili je na paszę,
Chociaż tyle będzie pożytku.

Po zbrodni umyłem dokładnie ręce
Kasując smsy
I czyszcząc archiwum gg.
Wymazałem Cię z pamięci,
By śledczy nie wpadł na trop,
Który zapisał się przeciw mnie.

Mimo to trafili na ślad i wiedzą o zabójstwie.
Zadają trudne pytania:
Gdzie byłem gdy pierwszy raz skłamałaś ?
Dlaczego do Ciebie wróciłem ?
I dlaczego widząc Cię na przystanku, nie odjechałem ?

Milczę, bo tylko winny się tłumaczy
A sędzia i tak już wydał wyrok:
Niewinny...
...za to naiwny.
Wprawdzie zabiłem Cię, tylko że w mym sercu,
Ale i tak odszedłem na serio.

21 109 wyświetleń
173 teksty
45 obserwujących
  • 9 August 2010, 17:39

    Personifikacja miłości...świetny wiersz:)

  • Seneka 18

    9 August 2010, 12:44

    Bardzo ładny wiersz...Jednym słowem masz talent.