Menu
Gildia Pióra na Patronite

Żegluga...

Zabierz mnie gdzieś
gdzie będę mogła
pożeglować z myślami
na środku oceanu

Chlapiąc w szale wodą
zgrzane policzki
od majowego słońca
jednocześnie nieśmiało

Wzdychając pełną piersią
wiatr o nucie wolności
od codziennych trosk
które przybierają na sile...

20.04.2018

52 748 wyświetleń
691 tekstów
82 obserwujących
  • 21 April 2018, 02:00

    W taką pogodę ciągnie pod żagle. :)
    Nie wiem, czy wiesz, ale przy silnym wietrze czasami łódka jest tak przechylona, że chlapią się... policzki...
    te drugie. ;)
    Ładny tekst.
    Dobranoc. :))

  • dark smurf

    20 April 2018, 20:40

    Ładne strofy :)

  • szpiek

    20 April 2018, 20:37

    Fajne :-)