Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wycieczka bez łez

zabierz mnie do ławy
gdzie złożysz ręce obok moich
gdzie zaczerpniesz powietrza
obok mnie

zabierz mnie do centrum miasta
gdzie powietrze nieczyste jest
gdzie powłóczysz nogami
obok mnie

zabierz mnie do kontenera
gdzie deski pachną świerkiem
gdzie złożone ręce pomodlą się
obok nas

594 wyświetlenia
8 tekstów
0 obserwujących
  • nicola-57

    30 January 2015, 10:22

    bdb wiersz, ostatnia zwrotka poruszyła mnie szczególnie, piękny wiersz.
    pozdr równie pięknie :)