Menu
Gildia Pióra na Patronite

zabierz mnie...

zabierz mnie...
zabierz w to miejsce
magią tulone
gdzie w twych ramionach
spalę się... spłonę
gdzie każda łza
nadzieją się spija
i krąży w oku
i w pył się rozbija

zabierz mnie...
zabierz na zawsze
na wieki, z daleka
gdzie czas stoi
i w miejscu ucieka
gdzie dłonią nasycę
obraz twej twarzy
zamknę w pamięci
przed sobą obnażę

zabierz mnie...
zabierz mą duszę
zabierz me ciało
zabierz nadzieję
co krwią dziś płakało

tęsknym spojrzeniem
patrzę w twą stronę
zabierz mnie z sobą
nim całkiem spłonę

7033 wyświetlenia
113 tekstów
103 obserwujących
  • Albert Jarus

    5 December 2012, 19:57

    Dziękuję za czas i odgrzebanie tekstu.
    Dziękuję i pozdrawiam :)

  • adams

    18 February 2012, 18:42

    Bardzo dobry!

  • Albert Jarus

    5 February 2012, 19:24

    Bardzo dziekuję.
    Twoja opinia jest dla mnie bardzo ważna.

  • ....ktoś....

    5 February 2012, 19:22

    powiem krótko chyle czoło ;-)

  • No_One_

    20 November 2011, 20:23


    No... niezły, niezły.

  • K.S.Dżekson

    3 November 2011, 19:55

    Piękne.

  • Sheldonia

    15 October 2011, 20:34

    No, no i nawet Twoje wiersze mi się podobają:)
    Piękne.

  • Pocałuj Mnie

    14 October 2011, 21:28

    Piękne... czytam to już kolejny raz i nie wiem co powiedzieć...
    Cudowny wiersz!