Menu
Gildia Pióra na Patronite

dotyk

zabierz mnie oddechem spojrzeń
w bezdechu nocy

wiatr ucichł
westchnieniem utkałeś moje spojrzenie
dotykiem ust musnąłeś świt

schwytałeś zanurzony ogień
płynącym pocałunkiem myśli

zanurzyłeś dłoń na krawędź brzegu
drżeniem serca płomyk nadziei tli się

wciąż płynąc zabierasz ze sobą ciszę słów
płynąc zabierasz spadające marzenia

844 wyświetlenia
11 tekstów
1 obserwujący