Menu
Gildia Pióra na Patronite

kołysanka

Zabieram Ci księżyc tej nocy
Usypiam Twe oczy
Najciszej jak mogę szepczę
Śpiewem westchnę

Sypnę gwiazdy pod powieki
Będą Ci świecić
Śpij kochana
Do jutrzenki z rana

I wyśnij wszechświat
Najpiękniejszy sen – kwiat

48 023 wyświetlenia
281 tekstów
37 obserwujących
  • Infinite Gentleman Night

    1 December 2020, 18:24

    Muszę Ci powiedzieć ,że teraz jest idealnie 😉
    Pięknych pomysłów na kolejne wiersze życzę Maćku 😊

  • Maciek Zz

    30 November 2020, 18:48

    Istotnie, Rafale - zmieniłem. 🤠

  • Infinite Gentleman Night

    30 November 2020, 17:03

    Super wiersz Maćku ,tylko to "na wieki" , chłodnym dreszczem liże ;)

  • Maciek Zz

    29 November 2020, 21:34

    No... można już spać, pora sposobna. Choć księżyca brak, aura łagodna. 🥱

  • Maciek Zz

    29 November 2020, 20:58

    Nie Smoku, żadna polityka. Kruk się tego g... nie tyka. 😎

    od yestem
  • 29 November 2020, 20:47

    Wiersz śliczny, ale co się dzieje z ludźmi, że księżyc chcą kraść?
    Może to ta perspektywa kariery w polityce? ;)
    Miłego wieczoru. :))

  • Maciek Zz

    29 November 2020, 20:29

    Ależ Mario, Tobie nie zabrałem, to zrobił ktoś inny. 🤔