Menu
Gildia Pióra na Patronite

Za i przed oknem

Za zasłoną noc
zaciąga się papierosem
dym popija kawą
nad pożółkłą książką kipi

Czerwony i przybrudzony
obłok ciszy
przepływa między
światłami latarni

Miejska cisza
zwiastuje niepewność sytuacji
popiół spadł i jak Hiob
w popielniczce
błądzi mucha zaspana

Stół wyobraźni
nie ma granic.

127 935 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!