Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rocznik '9X

Za wszystkie dzieci,
których o pomoc wołają płuca i wątroby
Których nigdy nie dotknęły
strach , bieda i choroby

Za wszystkie dzieci,
co przodem do ołtarza , słowa z łzami połykały
Módlcie się dzieci ,
abyście nigdy więcej , przez kata nie płakały

W kraju z historią tak smutną
choć poznać jej nie chciały
Zaprzeczyły wszystkiemu,
czego nie widziały

To właśnie rocznik '9X , nasza klasa cała
To ta , co w lustrze, twarz matki ujrzała
To ten, co nigdy nie uwierzył w istnienie nieba
A co noc , na dachu , dostawał czego mu potrzeba

Urodzone w świecie,
gdzie mają się spełniać marzenia
Nie patrząc w przeszłość,
gdzie odległe czasy murów burzenia

Jednak ich bólu , żalu i smutku nie poczujesz
Wyhodujesz , wyskrobiesz , umrzesz kiedy tego potrzebujesz
I ta nienawiści do miłości ,
ludzi potępienie
W pełni zasługujesz
na wieczne zbawienie

Ale Wam , wszystkie dzieci ,
Wasz Bóg nie odbierze mowy
Więc zdrowie niech będzie Wasze ,
za Wasze słabe głowy

848 wyświetleń
7 tekstów
0 obserwujących
  • RozaR

    11 July 2014, 22:33

    O k..... . Powiedz mi autorze proszę czy to potępienie czy usprawiedliwienie ?

  • M44G

    11 July 2014, 20:53

    Jakie szczęście, że w 97 miałem już 12 lat.