Menu
Gildia Pióra na Patronite

Za tym co bliskie sercu...

Za tym co jest sercu bliskie
jednak... nie w zasięgu wzroku.
Za tym co za dnia widziałam
jak i za tym co po... zmroku.

Za rodziną... jakże liczną.
Za przyjaźnią i miłością.
Brakiem słów co chcąc usłyszeć
przesiąkałyby... czułością.

Za... błękitem ponad głową
który w oczach Twoich niebem.
Domem w którym wiernośc, zgoda.
Za... razowym polskim chlebem.

Za... łanami złotych zbóż.
Krzykiem wron lub śpiewem kosów.
Za czerwienią polnych maków
albo... fioletową barwą wrzosów.

Stróżką wody nieopodal
która szemrząc wśród zieleni
co rusz skrapia nagi kamień
bryzą lśniącą od... promieni

których słońce nie poskąpi
barwiąc wszystko niczym w złocie.
Nawet ono choć te samo
inne niźli tu... w tęsknocie.

55 160 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
  • 28 June 2015, 21:42

    Przepiękny, wyjątkowy... Pozdrawiam

  • RozaR

    24 March 2015, 13:49

    Ładne -urocze
    Nawet ono choć te samo
    inne niźli tu... w tęsknocie.- piękne

  • agniecha1383

    25 February 2015, 17:20

    Pozdrawiam wszystkich serdecznie jak i dziękuję za miłe komentarze:)

  • Malusia_035

    25 February 2015, 12:09

    Piękny

    Pozdrawiam :))

  • 24 February 2015, 17:15

    Bardzo ładny wiersz.