Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zatracenie wiary

Za szybko tracimy nadzieję, za mało się uśmiechamy, za bardzo boimy się śmierci, za często obiecujemy. I tak oblewa nas smutek,cierpienie, otępienie i chłód serca nad którym nie umiemy panować, żal ściskający od wewnątrz naszą duszę, wyłania się z nas duch walki, który wbija w nasze serca ostrą strzałę i mówi: walcz! Ale ulegamy pokusom, poddajemy się tak bez powodu, zamykamy się w sobie i czekamy na kolejne cierpienie.....

446 wyświetleń
6 tekstów
0 obserwujących
  • Irit

    4 October 2013, 12:12

    Bardzo trafnie ujęte!